Onboarding proces

onboarding process

Een bedrijf in Nederland is verplicht om aan allerlei wetten en eisen te voldoen. Om bijvoorbeeld de WWFT wet (wet ter voorkoming van witwassen) goed te integreren in je bedrijf, kan best een uitdaging zijn. Ook is dit een vrij intensief proces. Gelukkig is dit te vereenvoudigen door middel van speciaal ontwikkelde software. Dit Professional Pakket zorgt ervoor dat het gehele onboarding proces geautomatiseerd wordt. Daarbij is dit enorm aangenaam voor de klanten. Ook voor jezelf is dit geautomatiseerd onboarding proces enorm handig. Je hoeft zo namelijk niet meer alle administratieve taken los uit te voeren, maar dit is eenvoudig bij elkaar gezet in een software pakket. Daarnaast is het zo simpeler om te voldoen aan de WWFT wet en om deze na te leven.

WWFT wet

De WWFT wet is dus een wet die voorkomt dat bedrijven geld witwassen. Omdat witwassen illegaal is, proberen criminelen altijd om dit via een weg te doen waarbij het niet opvalt. Zo’n weg om geld wit te wassen kan zijn via onoplettende bedrijven. Echter, als bedrijf ben je verplicht om melding te maken van verdachte activiteiten volgens de WWFT wet. Als je een oplettend bedrijf bent, is er dus niets aan de hand. Als je echter geen rekening houdt met de WWFT wet, kan je nog wel eens in flinke problemen komen. Als het uitkomt dat je met een crimineel bedrijf zaken hebt gedaan, of je het nu doorhad of niet, kan je een flinke deuk in de reputatie van je bedrijf verwachten. Deze deuk kan zelfs zo groot zijn, dat je bedrijf eraan onderdoor kan gaan. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen, dus is het heel belangrijk om de WWFT wet goed na te leven.

Prettigere klantbeleving

Het is erg fijn om je onboarding proces te automatiseren, omdat je zo ook beter met je klanten kan omgaan. Via het software pakket kan je namelijk eenvoudig verifiëren of een bedrijf betrouwbaar is of niet. Hierdoor kun je sneller nieuwe klanten aannemen. Voor jezelf is het fijn dat je een klantportefeuille opbouwt. Hierin heb je een fijn overzicht van al je klanten. Als je klant op het eerste moment goed en betrouwbaar lijkt te zijn, maar er verandert iets in zijn gegevens, dan krijg je hier meteen een melding van. Als de klant dan alsnog onbetrouwbaar blijkt te zijn, kan je via deze software direct een melding maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *