Alles wat je moet weten over boksen

boksen amsterdam

Heb je altijd al willen leren Boksen Amsterdam? Dan is het slim om te weten dat Boksen Amsterdam meer is dan alleen een sport. Boksen is kracht en conditietraining, maar tegelijkertijd ook een gezonde en verantwoorde levensstijl hanteren. Je maakt gebruik van je handen en voeten en het is een goede aanvulling op een fitte en energieke levensstijl. Bij een goede begeleiding door je trainer werk je ook aan de weerbaarheid en preventie van je lichaam. Een goede trainer zal je helpen met een goede personal training en aanpassing van je voedingspatroon waar dit nodig is. In dit artikel vertellen we je alles over boksen.

Wat is boksen

Zoals je misschien wel weet is boksen een tactische vechtsport. Je hebt ringinzicht, coƶrdinatie van voeten, ogen en handen en een goede conditie nodig. Jij en je tegenstander proberen punten te scoren doordat je elkaar op de juiste trefvlakken probeert te raken of doordat je wint op een knock out. Dit kan doordat je een combinatie van stoten uitdeelt of enkele stoten zoals een opstoot, hoek of een directe stoot. Het is belangrijk dat je zowel snelheid als kracht hebt zodat je je tegenstander hard en snel kan raken.

Waar moet je rekening mee houden bij boksen

Om te beginnen zijn alleen slagen of stoten toegestaan met een gesloten vuist boven de gordel. Het is verboden om je tegenstander vast te houden, te worstelen, slingeren, de ringtouwen vast te houden, een beentje te lichten, te bukken beneden de gordel van je tegenstander, trappen of schoppen te geven, een kopstoot te geven, een knietje, je tegenstander aanvallen als hij neer is of te bijten. Je bent verplicht om speciale bokshandschoenen te dragen en daarbij gelden er nog andere kleding voorschriften. Voor amateur boksers is bijvoorbeeld een bokshelm verplicht. Daarnaast ben je verplicht om een bitje te dragen dat je kaken en tanden beschermd. Het wordt aangereden om een bandage te gebruiken zodat je je polsen en botjes in je hand beschermd. Voor het boksen tegen een zak zijn er speciale zakhandschoenen. Tijdens gevechten gebruik je stoothandschoenen, deze zijn iets sterker en groter. Gedurende een wedstrijd zitten hier vaak veters aan zodat de handschoen beter op zijn plek blijft. Tijdens de training gebruik je zwaardere handschoenen dan tijdens wedstrijden. Ook zijn er speciale boksschoenen die je kan dragen tijdens een wedstrijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *