WWFT

WWFT checklist

WWFT is een wet die staat in het Nederlandse wetboek. WWFT staat voor wet ter voorkoming witwassen. Als bedrijf ben je verplicht om aan deze wet mee te werken. Het is namelijk verboden om zaken te doen met mensen die aan jou betalen met zwart geld. Je bent als bedrijf dan ook verplicht om dit aan de overheid te melden. Ongebruikelijke transacties zijn iets wat je moet melden. Ook moet je verplicht bij elk bedrijf waar je zaken mee doet een identiteitscontrole uitvoeren. Zo kan je vaststellen of het bedrijf betrouwbaar is en niet betaalt met zwart geld. Als je niet meldt dat een bedrijf een verdachte transactie doet, of als je geen identiteitscontrole uitvoert, kan je zelfs een boete krijgen. Ook een andere strafvervolging is mogelijk bij nalatigheid bij het naleven van de WWFT wet.

WWFT checklist

Om ondernemers te kunnen helpen bij het naleven van de WWFT wet, is er de WWFT checklist opgesteld. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat er precies van je verwacht wordt volgens de WWFT wet. De checklist bestaat uit een 10-stappenplan. Hiermee word je stap voor stap meegenomen door de wet heen. Zo weet je dus ook zeker dat je niets over het hoofd ziet. Daarnaast biedt de checklist handige tips en handvatten die je helpen bij het naleven van de wet. Door deze tips en handvatten krijg jij weer grip op hoe het ook alweer zit met de wet. Het is namelijk belangrijk om goed te begrijpen hoe alles zit, zodat je niet het per ongeluk verkeerd doet en alsnog met een boete opgescheept zit.

WWFT in jouw bedrijf

Het is belangrijk om aan WWFT te voldoen in jouw bedrijf. Hiervoor is het ook belangrijk dat andere werknemers van deze wet af weten. Zij zullen namelijk ook aan de eisen moeten voldoen, anders zit jouw bedrijf nog steeds met de boete. En de boete wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Echter, eerst is het belangrijk om te checken of jouw bedrijf ├╝berhaupt moet voldoen aan de WWFT wet. Dit kan je doen door middel van een check. Als uit deze check blijkt dat je inderdaad aan WWFT moet voldoen, betekent dit dat je het beste gebruik kunt maken van de checklist. Hiermee zorg je ervoor dat je criminele activiteiten herkent. Je scant namelijk de identiteit van het bedrijf, waardoor het risico aannemelijk kleiner wordt dat deze bedrijven in het criminele circuit zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *