Vloer schuren in Rotterdam

  Vloer schuren in Rotterdam

Misschien heb je pas een nieuw huis gekocht en ligt er in de woonkamer een echte houten vloer, maar zitten er een aantal doffe plekken in deze vloer. Of je hebt een eikenhouten vloer in jouw woonkamer liggen die hard nodig toe is aan een opknapbeurt. Je kunt dan je vloer schuren met speciale hiervoor bestemde schuurmachines die je gemakkelijk kunt huren. Omdat het schuren van een vloer een vrij intensieve klus is, kun je dit ook laten doen door een vloerenspecialist. Je kun bijvoorbeeld je vloer laten schuren in Rotterdam. Alle houten vloeren kunnen namelijk geschuurd worden, met uitzondering van laminaat. Laminaat bestaat namelijk uit samengeperste houtvezels, welke zijn afgewerkt met een toplaag. Wanneer deze laag is afgesleten kun je beter de gehele laminaatvloer laten vervangen.

Schuurmachines voor het schuren van vloeren

Er zijn diverse soorten schuurmachines ontworpen waarmee je gemakkelijk een houtenvloer kunt schuren. Je kunt zo’n schuurmachine gemakkelijk huren bij een verhuurbedrijf wat diverse soorten gereedschappen verhuurt. Het schuren van een houten vloer kan een kostbare en intensieve klus zijn. Je kunt het schuren van jouw houten vloeren ook uitbesteden aan vloerspecialist. Wanneer je er voor kiest om jouw vloer toch zelf te gaan schuren kun je verschillende schuurmachines gebruiken. Je kunt een excenterschuurmachine gebruiken. Zo’n schuurmachine is voornamelijk geschikt voor het schuren van grote oppervlaktes. Je kunt ook gebruik maken van een vlakschuurmachine. Door het schuren met deze schuurmachine loop je de minste kans op beschadigingen in de vloer en kun je gemakkelijk de hoeken bij bijvoorbeeld de radiatoren bereiken. Tevens kun je jouw vloer schuren met een bandschuurmachine. Het schuren met zo’n schuurmachine gaat snel en efficiënt, maar de kans dat je de vloer beschadigd is groter. Wanneer je de vloer helemaal hebt geschuurd en eventuele beschadigingen zijn weggewerkt, kan er een nieuwe toplaag op de vloer worden aangebracht.

Toplaag aanbrengen op een houten vloer

Voordat je kunt beginnen met het aanbrengen van een toplaag op de geschuurde vloer, is het belangrijk dat de vloer stof en vetvrij is. Je kunt het beste de vloer grondig stofzuigen en daarna afdoen met een vochtige doek. Wanneer de vloer droog is, kun je beginnen met het aanbrengen van de toplaag. Je kunt de vloer bijvoorbeeld lakken of behandelen met een olie. Olie beschermt de vloer tevens van binnenuit tegen intrekkend vuil. Vloerolie is verkrijgbaar in diverse soorten. Hierdoor kun je elk gewenst effect met betrekking tot jouw vloer bereiken. Het aanbrengen van een toplaag op een houten vloer is geen vereiste. Wanneer je ervoor kiest om geen toplaag aan te brengen zal je vloer wel sneller slijten. Wanneer je dan bijvoorbeeld met hakken over de vloer loopt zal je zien dat er kleine putjes in het hout ontstaan. Het aanbrengen van een toplaag is dus wel aan te raden. De vloerspecialist die jouw vloer heeft geschuurd, kan eveneens jouw vloer voorzien van een nieuwe toplaag. Door het schuren en behandelen van je vloer uit te besteden, ben je er van verzekerd dat jouw vloer er weer als nieuw uit komt te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *